A kagylókat megmossuk, a zártakat forró 
fehérborban megfőzzük, amíg szétnyílnak. A zártakat kidobjuk. Kivesszük a kagylóhúst, a főzőlevet félretesszük.
A 
fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk és megfuttatjuk rajta a 
fokhagymát. Megszórjuk 
liszttel, és kevergetve 
rántást készítünk. Átszűrt főzőlével felengedjük, és a zöldséglevest is ráöntjük.
A csilit apróra vágjuk, és a turbolyával a mártáshoz keverjük. 5 percig főzzük. Belekeverjük a 
tejszínt, 
sózzuk, 
borsozzuk. A kagylóhúst hozzátesszük és újból felmelegítjük.
Elkészítési idő: 20 perc.
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>