Hámozzuk le a
citromfű külső rétegeit. Aprítsuk finomra a fehér, gumós részét: a felső, rostos részekre nem lesz szükség. Tegyük egy lábasba a
citromfüvet, 1/2 bögre vizet, és a cukrot. 5 percig főzzük, és kevergessük, vagy míg a
cukor elolvad, majd forraljuk fel. Vegyük le a tűzről. Hagyjuk kihűlni, és tegyük a hűtőbe.
Vágjuk ketté a dinnyét, és kaparjuk ki a magokat. Vágjuk cikkekre, és távolítsuk el a héját. Aprítsuk fel darabokra. Vágjuk le a mangót magjáról, és a két kövér felét. Mindkét darab húsát(de na a héját!)késsel kockázzuk be. Fordítsuk ki a héját, és vágjuk le a kiálló kockákat. Tegyük tálkába a dinnyét, licsit, mangót. Szűrjük le a
citromszirupot, és öntsük a gyümölcsökre. Mentalevéllel díszítsük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>