A szárított
vargányát 75 ml
vízben 20 percig áztatjuk, majd lecsöpögtetjük, de a vizet felfogjuk. A
hagymát és a
fokhagymát apróra vágjuk, és felforrósított
olívaolajon üvegesre pároljuk.
A vegyes erdei
gombát és a laska
gombát apróra vágjuk, és a
vargányával a
hagymán megpároljuk. Ráöntjük a
szójaszószt és 15 percig pároljuk.
A
gombát felöntjük az áztatólével, a tyúkhúslevessel, és 30 perc alatt krémesre főzzük. Elkeverjük benne a felaprított kakukkfüvet, majd
vajforgáccsal montírozzuk.
Sózzuk,
borsozzuk.
Vadhúsokhoz és vadszárnyasokhoz kínáljuk.
Elkészítési idő: 25 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>