A zellert tisztítsuk meg, és vágjuk apróra. Cukros-sós-ecetes vízben főzzük puhára, és szitán törjük át. Keverjük össze az olajjal, a tejföllel, egy kk.
Parajpürét készítünk a következő képpen: először megmossuk, majd jó puhára főzzük, leszűrjük róla a vizet és miután jól kicsavartuk a parajleveleket,
A parajt leforrázzuk, majd összeturmixoljuk a petrezselyemmel és a metélőhagymával. A levét szűrőruha segítségével leszűrjük, megmelegítjük, és belekever
Keverjük össze az olívát, a petrezselymet, a fokhagymát, a szardellát, és a kaprit. Adjuk hozzá a citormlevet és az olajat. Turmixoljuk össze. Ízestísük sóv
Közepes lángon kevergessök a paradicsomot, a hagymát, az almát, az almaborecetet és a cukrot. Melegítsük fel, míg a cukor elolvad. Tegyük bele az aranymazsolát
Pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát és a paradicsomot az olívaolajban. Ezután adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze. Pároljuk 25 percig. Hagyjuk
A hozzávalókat jó alaposan keverjük össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek. Igen ízletes ez a mártás hús- és vegetárius éte
Mindegyikhez oltó kell, hogy megsavanyodjon. Disznó gömböcének belső falából csináljuk. Lenyúzzuk, feldaraboljuk és mindegyikre sót, borsot, ecetet öntünk.
Ugrás a lap tetejére >>