» 2 kg zöld paradicsom, kockára vágva » 3 fej hagyma, kockára vágva » 3 savanykás, zöld főzőalma, meghámozva és kockára vágva » 1,5 csésze alamborecet » 1,5 csésze cukor » 1/3 csésze aranymazsola » 4 kicsi, szárított piros csilipaprika, finomra vágva » 3 babérlevél » 2 tk. só » 2 tk. fekete mustármag » 1 tk. fekete bors » 1 tk. szegfűszeg
Közepes lángon kevergessök a paradicsomot, a hagymát, az almát, az almaborecetet és a cukrot. Melegítsük fel, míg a cukor elolvad. Tegyük bele az aranymazsolát, a csilit, a babérlevelet, a sót és a mustármagot. Keverjük össze. A borsot és a szegfűszeget tegyük muszlinkedőbe, kössük meg, majd tegyük a lábosba. Kis lángon főzzük 1,5 órát, közben keverjük meg. Amikor elkészült kanalazzuk üvegekbe, és egy éjszakát hagyjuk hűlni.
Előkészület: 30 perc, főzési idő: 1,5 óra.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom