Mindkét
paprikát előmelegített sütőbe teszünk egy negyed órára. Ha bekormozódott 10 percre zacskóba tesszük, ezután könnyen le tudjuk hántani a héját. Majd kimagozzuk és felszeljük.
A
paradicsomot a levével együtt összedolgozzuk a piros
paprikával, a zúzott
fokhagymával. El kezdjük főzni, közben köménnyel, fűszer
paprikával,
sóval és
borssal ízesítjük, egy fél óráig rotyogtatjuk.
Egy másik edényben a sárga
paprikát dolgozzuk össze a felkockázott
burgonyával, majd felöntjük a húslevessel, sáfránnyal,
sóval és
borssal fűszerezzük. Felfőzés után fél óráig pároljuk.
A piros levest botmixerrel összekeverjük,
citromlével pikánssá tesszük. A sárga levest turmixgépbe tesszük a
joghurttal. Tálaláskor a két levest óvatosan összeöntjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>