Tisztítsd meg a zöldségeket, karikázd fel a póré
hagymát, az egyik
almát és a
burgonyát vágd apró kockákra.
Forrósíts fel 2 evőkanálnyi olajat, a pórékarikákat és az összetört
fokhagymát szórd bele és fonnyaszd meg. A
burgonyát és az
almát add hozzá és párold együtt úgy 5 percig. A zöldséglevessel öntsd fel és a
tejszínt csorgasd bele. Főzd csendesen fedő alatt, míg a
burgonya megpuhul.
Eközben süsd aranysárgára a többi olajon a napraforgómagot , szedd szalvétára, hogy felitassa a fölösleges olajat.
A vékonyan felkarikázott
almát is süsd meg hirtelen egy forró serpenyőben, szórd meg
cukorral, kétkanálnyi
citromos
vízzel csöpögtesd meg és néhány pillanatig párold.
Pépesítsd a kész levest merülőmixerrel és ízesítsd őrölt
borssal,
sóval,
almapálinkával és
kakukkfűvel pikánsra.
Tálald levesescsészékben a párolt
almával és a pirított napraforgómaggal.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>