A forró
olívaolajon néhány percig pirítjuk a homárt, majd beletesszük a felkockázott répát,
zellert és a felaprózott
hagymát. Így tovább pároljuk, majd felöntjük a
konyakkal, amit azonnal meggyújtunk. Miután a láng elaludt, felöntjük a borral, majd így főzni kezdjük. Amikor a zöldségek már feljönnek a te
tejére, beletesszük a meghámozott, felkockázott
paradicsomot és a fűszercsokrot is, majd felöntjük az alaplével. A homárdarabokat kiszedjük, még kisebbre feldaraboljuk, a
rizslisztben átforgatjuk, majd visszatesszük,
sózzuk,
borsozzuk. Felforraljuk, kb. 10 percig főzzük, majd az egészet átpasszírozzuk. Az átfolyt levest visszatesszük a tűzhelyre, 1 decit belőle pedig összekeverünk a
tojások sárgájával és a
tejszínnel. Ezután ezt is beleöntjük, majd még néhány percig így főzzük. Végül meghintjük a tárkonnyal, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>