Pucoljuk és mossuk meg a
burgonyát. Mossuk meg és felezzük el a tököt, majd kanalazzuk ki a magokat. Pucoljuk meg a
sárgarépát, a
mogyoróhagymát és a
fokhagymát is. Kockázzunk fel minden hozzávalót.
Nagy tálban forrósítsuk fel az olajat, dinszteljük meg benne a
mogyoróhagymát és a
fokhagymát. Adjuk hozzá a
burgonyát, a répát és a tököt. Locsoljuk meg
pálinkával, és öntsük fel zöldséglével.
Tegyünk félre egy
kakukkf?ágat, a maradék f?szert adjuk a leveshez. F?zzük 15 percig alacsony h?mérsékleten.
Távolítsuk el a f?szerágakat, pürésítsük össze a levest, ízesítsük
sóval,
borssal,
citromlével- és héjjal. Keverjünk bele 100 g créme fraiche-t, majd szórjuk meg
kakukkf?vel.
A
bagett remekül illik hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>