Pucoljuk és mossuk meg a
burgonyát. Mossuk meg és felezzük el a tököt, majd kanalazzuk ki a magokat. Pucoljuk meg a
sárgarépát, a
mogyoróhagymát és a
fokhagymát is. Kockázzunk fel minden hozzávalót.
Nagy tálban forrósítsuk fel az olajat, dinszteljük meg benne a
mogyoróhagymát és a
fokhagymát. Adjuk hozzá a
burgonyát, a répát és a tököt. Locsoljuk meg
pálinkával, és öntsük fel zöldséglével.
Tegyünk félre egy
kakukkfűágat, a maradék fűszert adjuk a leveshez. Főzzük 15 percig alacsony hőmérsékleten.
Távolítsuk el a fűszerágakat, pürésítsük össze a levest, ízesítsük
sóval,
borssal,
citromlével- és héjjal. Keverjünk bele 100 g créme fraiche-t, majd szórjuk meg
kakukkfűvel.
A
bagett remekül illik hozzá.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>