A vörös
hagymát megtisztítjuk, felaprózzuk, majd olajon megpirítjuk,
sóval és piros
paprikával ízesítjük, és egy ek. vizet öntünk rá. A
gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a
hagymához adjuk, és addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Eközben a
burgonyát is megtisztítjuk, felkockázzuk, a zöld
paprika magját eltávolítjuk, és ezeket is a
gombához adjuk nyolc deci
vízzel együtt. Beletesszük a húsleveskockákat, a
borssal, csípős
paprikával,
fokhagymával fűszerezzük, majd addig főzzük, amíg az egész puha nem lesz. Eközben a
tejfölbe szórjuk a
lisztet, hozzáöntünk fél deci vizet, és az egészett simára keverjük, majd ezzel besűrűsítjük a levest. Így főzzük még kb. 10 percig, majd a felaprózott petrezselymet is beleszórjuk, és már tálalhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>