A főtt, forró orzót az uborkával, az olívabogyóval, és a fetával összeforgatjuk. Az olívaolajat, a citromlevet, a fokhagymát és a kaprot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk,
Kaparjuk le a répa héját, majd vágjuk 5 cm hosszú darabokra. Addig főzzük a répát forrásban lévő vízben, amíg ropogós, ha beleharapunk.
Forrósítsuk fej a vajat a serpen
Vágjuk ki a káposzta ereit, és a leveleket csíkozzuk fel. Dobjuk forrásban lévő vízbe, és főzzük 5 percig, majd csöpögtessük le. Keverjük össze egy lábosban a káposztát,
A zabot zsiradék nélkül, vagy kevés forró olajon megfuttatjuk, majd háromszoros mennyiségű forró vizet adunk hozzá. Fedő alatt 30 percig főzzük. Végül sóval ízesítjük.
Ö
Zellert lereszeljük, összekeverjük a cukorral, citrommal marinírozzuk, majd hozzáadjuk a túrót. Olívaolajat is adhatunk hozzá.
A szalonnát vágjuk apró kockákra, leforrázzuk, végül lecsepegtetjük.
A vajat hevíteni kezdjük és belerakjuk a szalonnát, valamint a megpucolt hagymákat. Sóval és borssa
Zöldpaprikát hosszában kettévágjuk. Túrót, ömlesztett sajtot és a fűszereket összekeverjük. A metélőhagymát, felkockázott zöldpaprikát és a paradicsomot összekeverjük, és
A szemlét vágjuk kockákra, forró zsírban pirítsuk meg, öntsük rá a tejet, és hagyjuk negyed órát állni. Keverjük össze a tojással, egy kevés sóval, és liszttel. Formálunk
Ugrás a lap tetejére >>