Az árpát zsiradék nélkül, vagy kevés forró olajon megfuttatjuk. Négyszeres mennyiségű forró vizet adunk hozzá, majd puhára főzzük. Végül sóval ízesítjük.
Levesbetétként,
Egy lábosban keverjük össze a birsalmát, a lila hagymát, a gyömbért, a mazsolát. Öntsük bele az almaecetet, a cukrot, a mustárt. Sózzuk meg. Fedjük le, és főzzük 40 perci
A bulgurt forró olajon megfuttatjuk, vizet adunk hozzá, sóval ízesítjük, és 20 perc alatt megfőzzük.
A búzát egy éjszakára vízbe áztatjuk, majd átmossuk. Négyszeres mennyiségű vízben 60 percig főzzük. Végül kevés sóval ízesítjük.
Önálló ételként mákkal vagy dióval, kör
A káposztát felcsíkozzuk, sós vízzel leforrázzuk, majd egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a felszeletelt hagymát, az ecetet és a cukrot. Ezután ráöntjük az
4-5 ek. olajon megpirítjuk a fokhagymagerezdeket, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt olajba 4 ek. lisztet keverünk, fokozatosan hozzáadjuk a hideg teje
Külön lábosban készre főzzük a brokkolit és a tönkölyt, eközben a sózott, borsozott csirkehúst olajban megpirítjuk. A tojásokat keményre főzzük, közben egy serpenyőben az
A felszeletel fokhagymát, gyömbért olajon megpirítjuk, közben a fűszerekkel ízesítjük őket. Ezután az elnegyedelt gombákat is hozzáadjuk, és amikor minden teljesen megpuh
Ugrás a lap tetejére >>