A megtisztított húst fűszerzzük a
gyömbérrel és tegyük előmelegített sütő
rácsára fél órára. Rakjunk valamit alá, ahova le tud csöpögni a zaftja. Ezután helyyezzük egy sütőedényre, tűzdeljük meg 3
szegfűszeggel, szórjuk meg
sóval, valamint
borssal és dörzsöljük be
vajjal, valamint
tabascóval.
Az
ecetet dolgozzuk össze a maradék
szegfűszeggel, a
babérlevéllel, a
kakukkfűvel, a zsálylevéllel, a fehéjjal és a
cukorral. Főzzük fel, majd öntsük a hús köré és sütés közben néha ezzel locsolgassuk. A húst tegyük vissza a sütőbe és másfél óráig süssük.
A barackot pucoljuk meg, vágjuk ketté és kissé futtassuk meg a
vajon, közben pedig
sóval és
borssal fűszerezzük. A sült húst a barackokkal tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>