A húst
sózzuk,
borsozzuk, majd jól átsütjük. Kivesszük a
zsírből, majd kevés cukrot teszünk bele, és karamellizáljuk. A zöldséget felszeleteljük, majd a
zsírra tesszük a vörös
hagymakrémmel együtt, és megpirítjuk. Hozzáadjuk a
lisztet, megpirítjuk, majd csontlevet öntünk alá, hozzáadjuk a fűszereket, a
citromhéjat és a bort, majd puhára pároljuk. Amikor a hús puha, kivesszük a léből, majd beletesszük a
tejfölt,
mustárt,
citromlevet, cukrot és
sót. Végül felforraljuk, majd leszűrjük a mártást.
A húst
tejföllel leöntve, a mártással és páskagombóccal tálaljuk.
Pászkagombóc készítése: a
szalonnát apróra vágjuk, és megpirítjuk, majd hozzákeverjük a vörös
hagymakrémet, és megpároljuk. A petrezselymet felaprítjuk, utána a párolt vörös
hagymával,
tojásokkal,
sóval,
borssal,
gyömbérrel és
vízzel együtt hozzáadjuk a pászkadarához. Összegyúrjuk, majd fél órát pihentetjük. Utána vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és
sós
vízben 30 percig főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>