Öntsük fel forró
vízzel a
lisztet és hagyjuk benne 2-3 órán át.
A
paradicsomot mártsuk hirtelen lobogó
vízbe, húzzuk le a héját és kockázzuk fel. A húst tisztítsuk meg és szintén kockázzuk fel.
Egy marék bulgurt préseljünk ki és dolgozzuk össze a hússal és a felaprított
mentával. Facsarjuk rá a
citromot és fűszerezzük
sóval és
borssal. Ebből a keverékből képezzünk négy korongot. Az olajon süssük meg mindkét oldalát aranybarnára.
Az összevágott
hagymát dolgozzuk össze a zúzott
fokhagymával, a
paradicsommal, a felaprított
petrezselyemmel, a barna
cukorral, egy kis
mentával,
sóval és
borssal.
A grillsütőn egy pillanat alatt pirítsuk meg a zsemléket, vágjuk félbe és helyezzük bele a sült húst, a
salátalevelet és kanalazzuk rá a zöldséges keveréket.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>