Elkészítési id?: kb 1 óra
Energiatartalom: 592 kcal/2486 kj adagonként
El?ször a süt?t melegítsük el? 200 fokra, légkeverés esetén a 180 fok is elegend? lesz.
Miközben melegszik a süt? a leveszöldséget mossuk meg alaposan, és daraboljuk fel. A zöld f?szereket és a halaprólékot mossuk meg és hagyjuk ?ket megszáradni. A
hagymát közben pucoljuk meg és aprózzuk fel.
Egy cserépedényben halmozzuk fel a f?szernövényeket, a
hagymát, a halaprólékokat és a leveszöldségeket. Erre öntsünk 1 liter vizet, és az összes
fehérbort. Valamennyi f?szer felhasználásával ízesítsük ízlés szerint. Majd fedjük be az edény te
tejét, és tegyük ez el?melegített süt?be, ahol kb 50 percen át hagyjuk párolódni.
Vegyünk el? leveses csészéket, és melegítsük el? ?ket. A füstölt halat kockázzuk fel, és egyenletesen osszuk el a csészékben. Mind a csészébe rakjunk bele 1-1 ev?kanál felaprózott turbolyát. Ha a leves elkészült sz?rjük egyszer át, és szükség esetén ízesítsük tovább. A levest a csészékben tálalhatjuk, kit?n? társa lehet frissen sült
bagett.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>