» 0,5 dl olívaolaj, és még a kenegetéshez » 2 evőkanál tárkonyecet » 1 babérlevél, összemorzsolva » 8 kicsi házi zsemle, mint pl. a ciabattini, félbevágva » 8 szelet (10 dkg) tonhalsteak, 2,5 cm vastagra vágva, » leöblítve és megszárítva » rémoulade mártás, a tálaláshoz » Mártás: » 1 kiskanál finomra aprított petrezselyem » 1 kiakanál reszelt vöröshagyma » 2 nagy, főtt tojás sárgája » 1 kiskanál szardellapaszta » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 nagy tojás » 2,2 dl extra szűz olívaolaj » 2 evőkanál kapribogyó, leöblítve és lecsöpögtetve » fél citrom leve
A grillsütőben a tüzet előkészítjük. Egy tálban az olívaolajat, a tárkonyecetet és a babérlevelet összekeverjük, és a zsemlék vágott felét megkenjük olívaolajjal. A tonhalsteak oldalait 2,5-3 percig sütjük, közben az olívaolajos-tárkonyos keverékkel megöntözzük párszor. A halat csak egyszer fordítjuk meg. A sütés utolsó néhány percében a zsemléket a grillrácsra tesszük, vágott felükkel lefelé, és addig sütjük, míg aranyszínű és rácstól csíkos nem lesz. Minden szemlébe egy-egy tonhalsteaket teszünk, és rémoulade mártással meglocsoljuk.
Mártás:
A petrezselymet, a hagymát, a főtt tojássárgáját, a szardellapasztát, a fokhagymát, és az egész tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gép forog az olajat lassan belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a majonézhez hasonló állagú lesz. A kapribogyót, a citromlevet belekeverjük, és tálalásig hűtve tartjuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom