» 600 g tőkehal, hekk vagy más fehér halfilé » 1 kg vékony cikkekre vágott burgonya » 125 ml víz » 60 ml tej » 1 karikára vágott hagyma » fél citrom finomra vágott héja » 1 evőkanál finomra vágott rozmaring és kevés a díszítéshez » 1 evőkanál finomra vágott petrezselyem » 1 evőkanál vaj » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors
A hagymakarikákat puhítsuk meg 3 perc alatt az olajon és a vajon. Adjuk hozzá a burgonyát, és pirítsuk 5 percig. Tegyük bele a halat, a rozmaringot és a citromhéjat. Öntsük bele a tejet és annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük addig, amíg a burgonya és a hal puha lesz. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemmel és rozmaringággal díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő 17-23 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom