Brandadéval töltött koktélparadicsom receptHány személyre: 6-8 személyre
» 90 dkg szálka nélküli,
sózott
t?kehal» 4,5 dl
tejszín
» 10 gerezd
fokhagyma, meghámozva
» 45 dkg sütni való
burgonya, meghámozva és
» kockára vágva
» finom tengeri
só, ízlés szerint
» frissen ?rölt fehér
bors, ízlés szerint
» 45 dkg koktél
paradicsom» 0,5 dl extra sz?z
olívaolaj» 2 kiskanál aprított, friss
kakukkf?» 2 kiskanál aprított, friss
rozmaring
A
sózott
t?kehalat 48 órán keresztül hideg
vízben áztatjuk, a vizet 4 szer cseréljük. A halat 8 részre vágjuk. A süt?t 200 fokra melegítjük. A halat a
tejszínben f?zni kezdjük, beletesszük a
fokhagymát, és 8 perc alatt megf?zzük, és félretesszük. A
burgonyát enyhén
sós
vízben 15 perc alatt megf?zzük, lesz?rjük és összetörjük. A halas-
tejszínes keveréket és a
burgonyát turmixgéppel összekeverjük, és f?szerezzük. A keveréket kiolajozott, négyzet alakú tepsibe kanalazzuk. A koktél
paradicsomok te
tejét levágjuk, magos belsejét kiszedjük, és a halas keveréket belekanalazzuk. Olajjal kikent tepsibe tesszük,
olívaolajjal meglocsoljuk, és megsütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>