A mogyoróhagymát, a tárkonyt, a petrezselymet és a tárkonyecetet turmixgépben összekeverjük, és pépesítjük. A halat sózzuk és borsozzuk, majd a húsos oldalát megkenjük a
A fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát lereszeljük, majd összekeverjük a tojással, liszttel, kevés vízzel és sóval és beleforgatjuk az előzőleg lesózott, és lisztbe forgat
A halat 24 órával előtte vízbe áztatjuk, a sós vizet kétszer lecseréljük. Az olajat megforrósítjuk, megpirítjuk benne a fokhagymát, majd kiszedjük, és az olajat kihűtjük.
A halat lebőrözzük, kiszálkázzuk, majd bepácoljuk sóval, borssal és mustárral.
Ehhez az ételhez óburgonyát reszeljünk le, amiből alaposan préseljük ki a nedvességet.
A
A halat az olajjal megkenjük, fűszerezzük. Egy alumíniumtálcát megolajozunk, és a halat ráfektetjük. A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük, és a faforgácsot
Az olívaolajat egy edényben megforrósítjuk. A lisztet és a fűszereket összekeverjük, a tojást egy másik tálban felverjük. A halakat először a lisztbe, majd a tojásba forg
Articsókamáz:
10 dkg darabolt konzerv articsókaszív, lecsöpögtetve
20 dkg majonéz
5 dkg frissen reszelt asiago vagy parmezán sajt
frissen őrölt fehér bors, ízlés szer
A halfilét felcsíkozzuk, majd lelocsoljuk a citromlével, és a hűtőben 2 órát pihentetjük. Ezután lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk, majd elkeverjük a felaprózott hagymáva
Ugrás a lap tetejére >>