» 750 g kockára vágott, kemény fehér húsú halfilé » 12 tisztított kagyló » 750 ml paradicsomszósz » 125 ml halalaplé vagy kagylólé » 90 ml száraz fehérbor » 1 vékony szeletekre vágott édeskömény » 3 gerezd fokhagyma zúzva » 2 babérlevél » fél teáskanál finomcukor » fél teáskanál sáfrány vagy kurkuma » 1 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » burgonyapüré a tálaláshoz
Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben és pároljuk meg 3 perc alatt a fokhagymát és a édesköményt. Öntsük fel az alaplével és a borral. Főzzük, amíg besűrűsödik. Adjuk hozzá a paradicsomszószt, a cukrot, a babérlevelet és a sáfrányt. Sózzuk, borsozzuk. Fedjük le és forraljuk fel. Keverjük bele a halat, majd fedjük le és 2 percig főzzük. Adjuk hozzá a kagylókat, és főzzük, amíg kinyílnak. Ami nem nyílt ki, dobjuk ki. Édesköménylevelekkel, burgonyapürével és citromgerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő 21 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom