Marénás po'boy szendvics receptHány személyre: 4 személyre
» 4 molnárka vagy hot dog kifli
» olaj, a sütéshez
» 45 dkg marénafilé, leöblítve, megszárítva, és
» 10 cm-es darabokra vágva
» 10 dkg sima
liszt» 1 evőkanál cajun vagy kreol vagy grill
» fűszerkeverék
» 2,2 dl sör
» 2 nagy
tojásfehérje
» durva tengeri
só» rémoulade mártás
» tépkedett
salátalevelek
» vékonyra szelt
paradicsom
Az olajat akkora serpenyőbe öntjük, hogy 1 cm magasan álljon benne az olaj. A halat hideg
vízben leöblítjük, megszárogatjuk. A
lisztből, a fűszerkeverékből, a sörből és a
tojásfehérjéből
tejszínsűrűségű tésztát keverünk. Amikor az olaj elég forró a halakat a tésztába mártjuk, ezután ropogósra sütjük. Amikor aranybarna, kiemeljük, lecsöpögtetjük és ízlés szerint
sózzuk. A molnárkákat vagy hot dog kifliket kettévágjuk, és megpirítjuk és a mártással megkenjük. A kifli al
só felére tépkedett
salátaleveleket és
paradicsomot teszünk. A maréna szeleteket a
paradicsomra rakjuk, a szendvicsekre a te
tejüket rátesszük, és tálaljuk.
Rémoulade mártás:
1 kiskanál finomra aprított
petrezselyem, 1 kiskanál reszelt vörös
hagyma, 2 nagy, főtt
tojás sárgája, 1 kiskanál szardellapaszta, 1 gerezd
fokhagyma, zúzva, 1 nagy
tojás, 2,2 dl extra szűz
olívaolaj, 2 evőkanál
kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve és megszárítva, fél
citrom leve.
A petrezselymet, a
hagymát, s főtt
tojássárgáját, a szardellapasztát, a
fokhagymát és az egész
tojást turmixgépben krémesre összekeverjük. Mialatt a gép forog, az olajat lassan belecsorgatjuk. Addig keverjük, míg a
majonézhez hasonló állagú lesz. A
kapribogyót és a
citromlevet beleforgatjuk, lezárjuk és tálalásik hűtjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>