Mindkét filét sűrűn beirdaljuk, egészen a bőrig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjuk át. Meg
sózzuk. A töltelékhez a finomra vágott
hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt
gombát.
sózzuk,
borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedő alatt megpároljuk. Kihűtjük, hozzákeverjük a nyers
tojást és a zúzott
fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Ezután rákenjük a hallapokra, és felcsavarva alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson. Forrásban lévő
vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig
főzzük. Óvatosan kivesszük a léből, és kihűtjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tűzálló tálra helyezzük. Közben a mártáshoz a halászlékockát 2 dl
vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáönjük a
liszttel simára kevert
tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. A sütőben átforrósított halszeletre ráöntjük. Párolt
brokkolival, valamint
mandulás
burgonyakrokettel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>