Mindkét filét sűrűn beirdaljuk, egészen a bőrig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bőrt ne vágjuk át. Meg
sózzuk. A töltelékhez a finomra vágott 
hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt 
gombát. 
sózzuk, 
borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedő alatt megpároljuk. Kihűtjük, hozzákeverjük a nyers 
tojást és a zúzott 
fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sűrítjük. Ezután rákenjük a hallapokra, és felcsavarva alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson. Forrásban lévő 
vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig 
főzzük. Óvatosan kivesszük a léből, és kihűtjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhűtőben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tűzálló tálra helyezzük. Közben a mártáshoz a halászlékockát 2 dl 
vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáönjük a 
liszttel simára kevert 
tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. A sütőben átforrósított halszeletre ráöntjük. Párolt 
brokkolival, valamint 
mandulás 
burgonyakrokettel tálaljuk. 
Szerző: 
Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>