Aranydurbincsból készült bouillabaisse (halleves) recept
Hány személyre: 4 személyre
» 4 kis méretű aranydurbincs, 1 tengeri sügér, » 1 kakashal (Szent Péter hala) (mindegyik » halat beleztessük ki, de a fejekkel, és a csontokkal » együtt vigyük haza) » 1 nagy fej vöröshagyma » 1-1 zöld, piros és sárga kaliforniai paprika » 1 és 1/2 édesköménygumó » 15 gerezd fokhagyma » 4 db paradicsom » 100 ml olívaolaj » 1 és 1/2 liter száraz fehérbor » 1 kiter hallevesalap » 2 kezeletlen narancs héja » 1/4 kezeletlen citrom héja » 1 ek sáfrány » 3 babérlevél » 1 tk szegfűbors » 2 ek kakukkfű » 5 ek provence-i fűszerkeverék » só, őrölt fekete bors
A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, majd olívaolajon, egy nagyobb edényben megpirítjuk, ehhez hozzáadjuk a halfejeket, és a csontokat és addig pörköljük, amíg szépen meg nem pirulnak.Ezután hozzá öntjük a száraz fehérbort és a hallevesalapot, majd a citrom és a narancs héját, a fűszerekkel együtt, és 1 órán keresztül főzzük. Ha megfőtt akkor félre húzzuk az edényt és egy finom lyukú szűrőn átpasszírozzuk. A már átszűrt levesben omlósra pároljuk a halfiléket. Szükség szerint még tehetünk hozzá fűszereket. Nagyobb levesestálba tesszük, és fokhagymás pirított zsemlekockával tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom