A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és négy szeletre vágjuk. Bepácoljuk
sóval,
borssal,
citromlével és egy kis ideig állni hagyjuk.
A
rizst készre főzzük és lecsöpögtetjük.
A
parajt alaposan megmossuk és szódabikarbónás
vízben 2 percig forraljuk. A
vajjal összedolgozzuk,
borssal és
fokhagymával ízesítjük.
A
lazacot a
vajon aranybarnára pirítjuk.
A
vajat hevíteni kezdjük, hozzákeverjük a
lisztet, aztán folyamatosan a
tejet is. Levesszük a lángról és hozzáadjuk a
sajtot, a
sót, a
szerecsendiót és egy kis
citromlevet.
Ki
vajazunk egy tepsit, amire rétegezzük a
rizst, erre a
lazacfilét és végül a
spenótot. A besamelt a te
tejére kanalazzuk és sütőben fél óra alatt készre sütjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>