A
spenótot mossuk meg, A
burgonyát hámozzuk meg, és főzzük 15 percig forrásban lévő
sós
vízben. Öntsük le a vizet, majd vágjuk vékony szeletekre. A
lazacot vágjuk 4 darabra.
A
petrezselyem és
bazsalikom leveleit aprítsuk fel. A
mogyoróhagymát pucoljuk meg, és kockázzuk fel. A
kapribogyót vágjuk durvára. Gyúrjunk össze mindent
vajjal. Szedjük gerezdekre a
fokhagymagumót, és pucoljuk meg a
hagymákat. A
lime-ot vágjuk szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Készítsünk elő 4 sütőpapírt. Helyezzük a
burgonyaszeleteket a közepükre, és
sózzuk,
borsozzuk őket. Tegyük rá a
spenótot és a
lazacot a
burgonyára. A
kapribogyós
vajat szórjuk a
lazac te
tejére, végül az egészet borítsuk be
lime szeletekkel. Tegyük rá a
fokhagymagerezdek 1/4-ét is.
Hajtsuk rá a papírt, és zárjuk be az oldalakat. Süssük 20 percig a sütőben.
Távolítsuk el a papírt, és tálaljuk a
lazacot.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>