» 1 gerezd fokhagyma » 125 g zsemlemorzsa » 1 l csike- vagy zöldségalaplé » 125 g hámozott mandula, a sütőben kissé megpirítva » 5 ek. olívaolaj » 1 1/2 ek. sherryecet » só és bors » A díszítéshez: » 2 gerezdekre szedett narancs » félbevágott kék- és fehérszőlő-szemek » pirított mandula » maréknyi koriander- és mentalevél
Néhány percere beáztatjuk a zsemlemorzsát 1-2 deci alaplébe. Ezután összedolgozzuk a zúzott fokhagymával és a felaprított mandulával. Ezt a keveréket botmixerrel tovább dolgozzuk. Hozzáadjuk az olívaolajat, felöntjük az alaplével, a sherryecettel pikánssá tesszük. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, hidegen tálaljuk a díszítés hozzávalóival.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom