» 1 burgonya » só » 12 dkg finomliszt » 1 kisk. sütőpor » 1 kisk. fokhagymás só » 7 dkg vaj » 0,5 dl víz » A tetejére: » 25 dkg fagyasztott vagy friss, előfőzött rákhús » 1 csok. kapor » 2 tojás » 2 dl tej » 1 kisk. fokhagymás só » 7 dkg reszelt trapista sajt
A krumplit sós vízben puhára főzzük, villával átnyomkodjuk és beledolgozzuk a lisztet, a sütőport, a fokhagymás sót és a vajat. Felengedjük hideg vízzel és az így kapott tésztát egy kivajazott torta formába kanalazzuk. Erre ráhelyezzük a rákokat.
A felvert tojást összedolgozzuk a tejjel, fokhagymás sóval, kaporral és sajttal, majd ezt a masszát a rákra locsoljuk. Előmelegített sütőben fél óra alatt készre sütjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom