Zöld f?szeres halpogácsák recept

Hány személyre: 4

» 150 g halfilé
» 150 g füstölt-hal filé
» 2 ev?kanál créme fraiche
» 250 g burgonya
» 2 ev?kanál felaprózott petrezselyem
» 2 teáskanál felaprózott kapribogyó
» 3 ev?kanál felaprózott kapor
» 3 ev?kanál majonéz
» 80 g vaj
» tabasco szósz
» ¼ citrom leve
» zsemlemorzsa
»
» bors
» cukor
Elkészítési id?: kb 50 perc
Energiatartalom: 252 kcal/1061 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következ?képpen tehetjük. 2-5 dl habtejszínt alaposan ki keverjünk ki egy ev?kanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. H?t?be nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegt?l. Majd megint keverjük össze alaposan és h?t?ben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.

Elkészítés:
El?ször is melegítsük el? a süt?t 200 fokra, légkeverés esetén a 180 fok is elegend?. A burgonyát hámozás után kockázzuk fel, és s vízben f?zzük meg. Ha elkészült vegyük ki a léb?l, és hagyjuk kih?lni. Alufóliát vajazzunk meg. A halfiléket (nem a füstölt) val, borssal szórjuk be, és csomagoljuk be a megvajazott alufóliába. A süt?ben negyed órán át pároljuk, aztán a halból keletkezett levet öntsük rá a f?tt burgonyakockákhoz, melyet most már összetörhetünk.
A füstölt halfilér?l távolítsuk el a b?rt és a szálkákat, és keverjük el a tört burgonyával. A párolt hallal hasonlóan járjunk el. Adjunk hozzá egy ev?kanálnyi majonézt, és a f?szerek (petrezselyem, kapor) felét, és ízesítsük val, borssal és tabasco szósszal. Ezt jó alaposan keverjük össze, majd alakítsunk bel?le 8 darab pogácsát. Ezeket forgassuk meg zsemlemorzsában, és enyhén lapítsuk meg.
Egy süt?lemezt fedjünk be süt?papírral, és egy ev?kanálnyi vajat kenjünk el rajta. A megmaradt vajat olvasszuk meg, és kenjük be vele a pogácsákat. A pogácsákat 200 fokon (légkeverésnél 180 fok) 20 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.
A créme fraiche-t keverjük össze a megmaradt majonézzel, és zöld f?szerekkel. Adjuk hozzá a kapribogyót, és ízesítsük cukorral, val, borssal és citromlével. A pogácsákhoz a mártást tálaljuk.
Jó étvágyat.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
Ehhez a recepthez nem történt hozzászólás!
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthet? süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - F?tt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - N?nap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküv?
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - ?z - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
F?zelékek - Babáknak - Különleges f?zelékek - F?zelékek zöldségb?l - F?zelékek burgonyából - Egyéb f?zelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
El?ételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süll? - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - T?kehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - El?étel - F?étel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, f?zelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, süt?tök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Bef?ttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Bef?ttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesít?, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Bels?ségek - Máj - Vese - Vel? - Szív - Tüd? - Pacal - Zuza
Szabadt?zön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Sárgarépás muffin
Keverjük össze a hozzávalókat, majd töltsük a masszát 6 kiolajozott muffinformába. Süssük 25 percig,...
Feketeribizli-zselé
Szedjük le a szárról a szemeket, mossuk meg és engedjük fel 2 deci vízzel. F?zzük fel és pároljuk ta...

 

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat