Elkészítési id?: kb 50 perc
Energiatartalom: 252 kcal/1061 kj adagonként
Créme fraiche elkészítése:
Ha otthon szeretnénk elkészíteni, a következ?képpen tehetjük. 2-5 dl hab
tejszínt alaposan ki keverjünk ki egy ev?kanál íróval. Hagyjuk állni akár egy egész napot is lefedve. H?t?be nem kell tenni, de óvjuk a közvetlen melegt?l. Majd megint keverjük össze alaposan és h?t?ben tárolva több mint 1 hétig felhasználható.
Elkészítés:
El?ször is melegítsük el? a süt?t 200 fokra, légkeverés esetén a 180 fok is elegend?. A
burgonyát hámozás után kockázzuk fel, és
sós
vízben f?zzük meg. Ha elkészült vegyük ki a léb?l, és hagyjuk kih?lni. Alufóliát
vajazzunk meg. A halfiléket (nem a füstölt)
sóval,
borssal szórjuk be, és csomagoljuk be a meg
vajazott alufóliába. A süt?ben negyed órán át pároljuk, aztán a halból keletkezett levet öntsük rá a f?tt
burgonyakockákhoz, melyet most már összetörhetünk.
A füstölt halfilér?l távolítsuk el a b?rt és a szálkákat, és keverjük el a tört
burgonyával. A párolt hallal hasonlóan járjunk el. Adjunk hozzá egy ev?kanálnyi
majonézt, és a f?szerek (
petrezselyem,
kapor) felét, és ízesítsük
sóval,
borssal és
tabasco szósszal. Ezt jó alaposan keverjük össze, majd alakítsunk bel?le 8 darab pogácsát. Ezeket forgassuk meg zsemlemorzsában, és enyhén lapítsuk meg.
Egy süt?lemezt fedjünk be süt?papírral, és egy ev?kanálnyi
vajat kenjünk el rajta. A megmaradt
vajat olvasszuk meg, és kenjük be vele a pogácsákat. A pogácsákat 200 fokon (légkeverésnél 180 fok) 20 perc alatt süssük meg szép aranybarnára.
A créme fraiche-t keverjük össze a megmaradt
majonézzel, és zöld f?szerekkel. Adjuk hozzá a
kapribogyót, és ízesítsük
cukorral,
sóval,
borssal és
citromlével. A pogácsákhoz a mártást tálaljuk.
Jó étvágyat.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>