A káposztát felaprítjuk, sós vízben megf?zzük. Ha félig megf?tt, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, belekeverjük a megpirított hagymát, fokhagymát, f?szereket, és berán
Kelkáposzta torzsát kivágjuk, ujjnyi vékony metéltre vágjuk. Enyhén sós vizet forralunk, beledobjuk a kelkáposztát, fokhagymát, elmorzsolt köménymagot, és lefedve f?zzük.
A káposzta küls? leveleit szedjük le, vágjuk félbe, a torzsáját távolítsuk el, majd a káposztát vágjuk szeletekre. Tegyük fel sós, majorannás, köménymagos vízben f?ni. Am
Lencsét el?z? este hideg vízbe áztatjuk. Másnap sós vízben feltesszük f?ni. Beledobjuk a babérlevelet, fokhagymát és puhára f?zzük. Rántást készítünk, megpároljuk benne a
A lencsét éjszakára beáztatjuk, a felkockázott lencsét pedig a bor, a konyak, a bors, a pástétomf?szer keverékébe pácoljuk. Másnap a lencsét az áztatólevébe a babérlevéll
Burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk és enyhén sós vízben megf?zzük. F?z?vízbe teszünk cérnával megkötözött zeller és petrezselyemszárakat, egyben hagyott hagymát, me
A káposztát tisztítsuk meg, és vágjuk ujjnyi vastagságúra. Forrásban lév? sós vízben f?zzük meg. Készítsünk rántást, és fonnyasszuk meg benne az apróra vágott hagymát. Ön
A parajleveleket sós vízben megf?zzük, lepasszírozzuk. A zsírban megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet, sót, tejet berántjuk vele a parajt, és jól össze
Ugrás a lap tetejére >>