Borsót előző este hideg vízbe áztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. Rántást készítünk, megpároljuk benne a reszelt hagymát és fokhagymát, borsót berántjuk, összeforr
A készítés napja előtt a babot beáztatjuk, a húst megfőzzük, majd saját levében hagyjuk kihűlni. Másnap a főzőlé zsírját leszedjük, majd a főzőlé egy részéhez adjuk a bab
A káposztát felcsíkozzuk, majd sós vízben készre főzzük. Eközben a felaprózott hagymát a zsírban megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet. Borsozzuk, majd kevés vizet öntün
Rántást készítünk, megpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, megpirítjuk a vágott kaprot, meghintjük paprikával, rádobjuk a tököt, összekeverjük, felöntjük vízzel, sózz
A zöldbabot feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük. A hagymákat megpirítjuk a zsírban, hozzáadjuk a fűszereket, belekeverjük a lisztet, berántjuk vele a zöldbabot, végül hoz
Gombát megtisztítjuk és felszeleteljük. Összevágott hagymát a vajon megfonnyasztjuk, rádobjuk a gombát, fűszerezzük, megpirítjuk, és felöntjük annyi húslevessel, hogy ell
A zöldborsót a vajon megpároljuk, majd sózzuk, az összepréselt fokhagymával ízesítjük. Ezután hozzáöntjük a tejszínt, beleszórjuk a lisztet, és még egyszer felforraljuk.
A zsemléket néhány percig vízbe tesszük, majd kipréseljük.
A vajon megfuttatjuk a lisztet, majd felengedjük s tökkel és néhány percig pároljuk. Ezután hozzádolgozzunk íz
Ugrás a lap tetejére >>