A sárgarépát tisztítsuk meg, és vágjuk kockára, az apróra vágott petrezselyemmel a zsírban pároljuk puhára. Pirítjuk zsírjára, hintsük meg liszttel, keverjük el, és öntsü
Répát megtisztítjuk és karikára vágjuk. Felforrósítunk vajat, rádobjuk a répát, sózzuk, és puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, lekeverjük. Külön lába
Zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk, egészben hagyott hagymával és a fokhagymával együtt annyi vízben, hogy ellepje, főni tesszük, és megsózzuk. Ha puha, kivesszük a hag
A sóskát mossuk meg, és vágjuk apróra. A sóskát a zsírban a hagymával együtt pároljuk puhára, majd süssük zsírjára. Szórjuk meg lisztel, keverjük el, majd öntsük fel vízz
Sóskát szárától megtisztítjuk, és apróra vágjuk. Burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Zsírból és lisztből rántást készítünk, lehúzzuk a tűzrő
Spenótot megtisztítjuk, és megmossuk. Fazékban enyhén sós, szódabikarbónával ízesített vizet forralunk, beledobjuk a spenótot és pár percig főzzük. Ha kész, kinyomkodjuk,
Első lépésként a babot megtisztítjuk és egy estére beáztatjuk. Másnap hideg vízben feltesszük a tűzre főni. A zsiradékhoz hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínű rántást csin
Babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben feltesszük főni. Beledobjuk a babérlevelet, fokhagymát és puhára főzzük. Rántást készítünk, megpároljuk a reszelt hagymát,
Ugrás a lap tetejére >>