A konyhakész kacsát bedörzsöljük a
sóval,
borssal,
majoránnával, majd megtöltjük 2 felkockázott
alma húsával, és összetűzzük. A kacsát egy tepsibe tesszük, mellészórjuk a felszeletelt
hagymát és
fokhagymát, majd aláöntjük a bort, és sütőben készre pároljuk. Eközben elkészítjük a palacsintatésztát, és egy órát állni hagyjuk. A
káposztát felaprózzuk,
sózzuk,
borsozzuk, cukrozzuk, majd az olajban megpirítjuk, és összekeverjük a felaprózott
petrezselyemmel. Az egészet a tésztába keverjük, és kb. 10 palacsintát sütünk ki belőle. A palacsintákat felgöngyöljük, majd így felszeleteljük, és egy tálra rakjuk a sült kacsa mellé. Végül a maradék
almával és
petrezselyemmel díszítjük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>