El?készítési id?: 20 perc
Teljes elkészítési id?: 1 óra 20 perc
Olívaolajspray-vel fújjunk be egy nagy edényt. A
padlizsánt részletekben adagolva barnítsuk meg. Az olajat pótoljuk szükség szerint. Vegyük ki az edényb?l a
padlizsánszeleteket. Az új
hagymákat negyedeljük fel. Az edénybe fújjunk némi olajat és a
hagymát süssük 5 percig közepes h?fokon. Hozzáadva az ?rölt
köményt, a
paradicsomot és a
fokhagymát f?zzük 2 percig. A zöldségeket szedjük ki az edényb?l.
Liszttel bundázzuk be a húsdarabokat. Rázzuk le róla a felesleget. Barnítsuk részletekben aranybarnára közepes h?mérsékleten. Az olajat pótoljuk szükség szerint. Az edényb?l szedjük ki a sertésszeleteket.
Az
almabort öntsük az edénybe és alaposan keverjük meg, lekaparva az edény oldaláról és aljáról. 1-2 percet hagyjuk forrni, majd 125 ml vizet adjunk hozzá. A h?mérsékletet csökkentsük és a
paradicsomot és új
hagymát keverjük hozzá. A sertéshúst adjuk hozzá, f?szerezzük ízlés szerint és a
rozmaringágat forgassuk a pörköltbe. 20 percig f?zzük lassú lángon félig lefedve. A
padlizsánt rétegezzük a te
tejére és 25 percig f?zzük félig lefedve, vagy amíg a hús megpuhul. A pörkölt
mandulával közvetlenül tálalás el?tt szórjuk meg.
Tápértékek adagonként:
30g fehérje, 7g
zsír,
10g szénhidrát, 5 g élelmi rost
60 mg koleszterin, 980kJ (235kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>