Előkészítési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő: 2 óra 10 perc
A bárányról távolítsuk el a zsiradékot. Egy nagy edénybe helyezzük. A
hagymát,
fahéjrudat,
fokhagymát,
sáfrányt,
gyömbért adjuk hozzá és még annyi hideg vizet, hogy ellepje. Időnként megkeverve lassan forraljuk fel. 45 percig főzzük lassú tűzön fedő alatt. Egy tűzálló jénai edénybe tegyük át a húst.
A
mézet, az őrölt
fahéjat és a birs
almát keverjük a fövő léhez és 15 percig, vagy amíg a birs
alma megpuhul főzzük lassú tűzön. A
fahéjrudat dobjuk el, a birs
almát szedjük ki és adjuk a húshoz. Tegyük félre a lét. 180°C-ra melegítsük elő a sütőt. (gázsütőnél 4-es fokozat.) 30 percig, ill. amíg a fele lefő forraljuk a lét, majd öntsük a birs
almára és húsra. Keverjük a húshoz a
citromhéjat és 40 percig süssük lefedve, vagy amíg megpuhul a hús.
Tipp:
A meghámozott birs
almát áztassuk egy kevés
citromlével elkevert
vízbe, hogy ne barnuljon meg.
Tápértékek adagonként:
80 g fehérje, 15g
zsír
20g szénhidrát, 3 g élelmi rost
250mg koleszterin, 2160kJ (515kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>