Elkészítési id?: 30 perc+ kelesztés
Teljes elkészítési id?: 1 óra
210°C-ra melegítsük el? a süt?t. (gázsüt?nél 6-os, 7-es fokozat) A
paradicsomokat egy süt?papírral bélelt süt?
rácsra rakjuk le. Szórjuk meg törött fekete
borssal és
sóval valamint egy teáskanál
cukorral. Süssük 20 percig ill. amíg a pereme barnulni kezd.
Az éleszt?t és a fennmaradó cukrot 3 ev?kanál meleg
vízzel keverjük el, míg az éleszt? felolvad. Takarjuk be, és míg habos nem lesz tároljuk meleg helyen. A
tejet melegítsük meg. A
lisztet szitáljuk át egy nagy tálba, majd a
tejet és az éleszt?t keverjük hozzá. Lágy tésztává dolgozzuk össze, egy kevés
liszttel megszórt deszkára helyezzük és dagasszuk 5 percig. Tartsuk meleg helyen 40 percig egy enyhén beolajozott tálban letakarva ill., amíg nem dagad a kétszeresére.
Az olajat egy serpeny?ben forrósítsuk fel, a
hagymát és a
fokhagymát pirítsuk puhára. A
gombát adjuk hozzá. Addig kavargassuk, amíg a leve leforr és megpuhul. Hagyjuk h?lni.
Egy be
lisztezett deszkára borítsuk a tésztát és enyhén gyúrjuk össze. 36cm átmér?j? kör alakra nyújtsuk ki, majd helyezzük egy kevés zsiradékkal bekent süt?- vagy pizzalapra. A ricotta
sajttal terítsük be, de a peremét hagyjuk szabadon, melyet a feltétre visszahajtunk. A te
tejét borítsuk be a
gombával, a közepén hagyjunk helyet a
paradicsomnak és az olívabogyónak. A
gombára hajtsuk vissza a tészta peremét és a felgöngyölt széleket
lisztezzük meg. Süssük 25 percig vagy amíg aranybarnára nem sül. Díszítsük
bazsalikommal.
Tápértékek adagonként:
15g fehérje, 7,5g
zsír
30g szénhidrát, 6g élelmi rost
20mg koleszterin, 1100 kJ (265kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>