Előkészítési idő: 25 perc
Teljes elkészítési idő: 50 perc
180 °C- ra melegítsük elő a sütőt, (gázsütő esetén: 4- es fokozat). Hosszában vágjuk félbe a
paradicsomokat, majd vágott felükkel felfelé rakjuk egy sütőtál aljára. Egy evőkanál
vízzel locsoljuk meg, hogy megelőzzük a leégést. Adjuk hozzá a
fokhagyma gerezdeket. Konyhai ecsettel kenjük be a
paradicsomokat és a
fokhagymákat az
olívaolajjal. Fűszerezzük
bazsalikommal,
sóval, frissen őrölt fekete
borssal. 25 percen keresztül süssük, illetve amíg megpuhul, majd óvatosan szedjük ki a tálból.
Alacsony hőmérsékleten melegítsük fel a sütőtálat, és öntsük bele a zöldséglevest, a
fehérbort, a balzsam
ecetet. Mikor felforrt, 20 percig lassú tűzön főzzük. A
paradicsomokat vágjuk fel nagyobb darabokra. A levét ne hagyjuk kárba veszni. Nyomjuk ki a
fokhagymagerezdeket a héjukból, keverjük a
paradicsomokkal együtt a rotyogó szószhoz. Kóstolás után ízlés szerint fűszerezzük.
Forrásban lévő
sós
vízben főzzük meg a tésztát, 10 percig, vagy amíg al dente, harapható állagú lesz. Leszűrés után tartsuk melegen. Tálaláskor merjük rá a szószt, és szórjuk meg
parmezánnal.
Tápérték adagonként: 20 g fehérje, 3,5 g
zsír
95 g szénhidrát
10 g élelmi rost
5 mg koleszterin, 2060 kJ (515 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>