El?készítési id?: 25 perc
Teljes elkészítési id?: 50 perc
180 °C- ra melegítsük el? a süt?t, (gázsüt? esetén: 4- es fokozat). Hosszában vágjuk félbe a
paradicsomokat, majd vágott felükkel felfelé rakjuk egy süt?tál aljára. Egy ev?kanál
vízzel locsoljuk meg, hogy megel?zzük a leégést. Adjuk hozzá a
fokhagyma gerezdeket. Konyhai ecsettel kenjük be a
paradicsomokat és a
fokhagymákat az
olívaolajjal. F?szerezzük
bazsalikommal,
sóval, frissen ?rölt fekete
borssal. 25 percen keresztül süssük, illetve amíg megpuhul, majd óvatosan szedjük ki a tálból.
Alacsony h?mérsékleten melegítsük fel a süt?tálat, és öntsük bele a zöldséglevest, a
fehérbort, a balzsam
ecetet. Mikor felforrt, 20 percig lassú t?zön f?zzük. A
paradicsomokat vágjuk fel nagyobb darabokra. A levét ne hagyjuk kárba veszni. Nyomjuk ki a
fokhagymagerezdeket a héjukból, keverjük a
paradicsomokkal együtt a rotyogó szószhoz. Kóstolás után ízlés szerint f?szerezzük.
Forrásban lév?
sós
vízben f?zzük meg a tésztát, 10 percig, vagy amíg al dente, harapható állagú lesz. Lesz?rés után tartsuk melegen. Tálaláskor merjük rá a szószt, és szórjuk meg
parmezánnal.
Tápérték adagonként: 20 g fehérje, 3,5 g
zsír
95 g szénhidrát
10 g élelmi rost
5 mg koleszterin, 2060 kJ (515 kcal)
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>