» 4 kukoricatortilla » 4 tojás » 125 g frissen reszelt Monterey Jack vagy cheddarsajt » 150 ml előfőzött pinto vagy vörös mexikói bab » pikáns szószban » 150 ml paradicsomsalsa » 90 ml tejföl » 1 pürésített avokádó » 2 evőkanál finomra vágott koriander » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » só és frissen őrölt fekete bors » lime-gerezdek a tálaláshoz
1 evőkanál olajon süssük 1 percig s tortillákat. A maradék olajat öntsük a serpenyőbe, üssük bele a tojásokat és süssük meg. A tortillákat kenjük meg az előfőzött, összetört babbal. A bab tetejére tegyük a paradicsomsalsát és a sajtot. Forrósítsuk fel a grillsüsőt. Süssük a tortillákat addig, amíg a sajt megolvad. Tetejükre helyezzünk 1-1 tükörtojást, avokádópürével, tejföllel és korienderrel ízesítsük, majd sózzuk és borsozzuk. Lime-gerezdekkel tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom