Felkockázzuk 4
karalábét, és
sós
vízben 10 percen át főzzük. Egy tálban összekeverjük a túrot, a
vajat, az apróra vágott petrezselymet, a kapri- és olajbogyót, az apróra vágott
hagymát, a zabpelyhet és a fűszereket. Az egész
karalábék te
tejét levágjuk, kibelezzük kicsit, hogy tudjuk hova tölteni a tölteléket. Elsőként a kaskaval
sajt felét töltjük bele, majd a túrós keveréket. Fogpálcikával erősítsük vissza a levágott
karalábétetőket a helyükre, majd hintsük meg őket a maradék reszelt
sajttal. Egy serpenyőben pirítsuk meg kevés olajon a
szalonnát és a
karalábékat. A serpenyő tart
almát ezután öntsük át egy tűzálló tálba, adjuk hozzá a levest, alufóliával fedjük be az edényt, és tegyük előmelegített sütőbe. 200 fokon 20 percen át sütjük. Vegyük ki a
karalábékat és a
szalonnát, a maradék levet pedig keverjük el a
liszttel, a
tejföllel, fűszerekkel, a
cukorral és a főtt
karalábékockákkal. Szervírozásnál öntsük le a szósszal a
karalábékat és a
szalonnát. Másfél óra alatt elkészíthető.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>