A
paradicsom héját húzzuk le, magozzuk ki, és vágjuk apróra. Egy kevés olajjal tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a felaprított
hagymát, a
fokhagymát, a
bazsalikomot, az összetört oljabogyót, a krém
sajtot és a
citromlevet. Sózzuk,
borsozzuk, és főzzük 10 percig. Egy sütőtálba kanalazzuk bele a fűszeres
paradicsomot, törjük rá a kecske
sajtot. A sütőt melegítsük elő 210 fokra, közben készítsük el a morzsát. A
lisztet keverjük össze a zsemlemorzsával, a reszelt
parmezánnal és a puha
vajjal. Szórjuk bele a kakukkfüvet, és dolgozzuk morzsásra. Szórjuk a morzsát a
paradicsomos szószra, és süssük 25 percig.
Előkészület: 20 perc, sütési idő: 35 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>