Babot még előző délután beáztatjuk.
szalonnát felaprózzuk, csülköt kockára vágjuk.
hagymát finomra aprózzuk. Fok
hagymát és
paprikát feldaraboljuk.
karalábét,
krumplit megpucoljuk, majd felkockázzuk. Petrezselymet feldaraboljuk,
paradicsomot felkarikázzuk. Répát
sajtreszelőn lereszeljük. Bog
rácsba először a
szalonnát rakjuk, kiolvasztjuk a
zsírját.
hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a reszelt répát,
paprikát és
paradicsomot. Megvárjuk, hogy levet eresszenek és összeessenek, ezután tesszük bele a húst. Kevés vizet öntünk rá és a húst félpuhára főzzük. Ha a hús félig elkészült, hozzáadjuk a babot és felöntjük
vízzel. Megvárjuk, míg felforr. Ekkor adjuk hozzá a fűszereket, erős
paprikát, fekete
borsot és a
sót. Ha már forr, hozzáadjuk a
burgonyát és a
karalábét. Addig főzzük, míg minden teljesen megpuhul.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>