Turmixoljuk össze a tojásokat, a joghurtot és a mézet, majd egy tálban keverjük el a többi hozzávalóval. A sütőformát kenjük ki, szórjuk meg liszttel, majd
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Olvasszuk fel egy lábosban a vajat. A tojásokat keverjük el a cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, az olvasztott
A megadott alapanyagokat összegyúrjuk és állni hagyjuk egy napig. Ezután kinyújtjuk, fél ujjnyi vastagságúra és kiszaggatjuk. A tetejét jól bekenjük tojássa
A vajat simára keverjük a cukorral, a meglangyosított mézzel, hozzáadjuk a fűszereket és a felvert tejszínt. A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, és kis
A mézet összeforraljuk a porcukorral, addig pirítjuk, míg barna nem lesz. Ekkor adjuk hozzá a narancshéjat és mandulát, természetesen feldarabolva. Ezután hozz
A lisztet dolgozzuk össze a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a gyömbérrel, a szegfűszeggel, az ánizsmaggal, a citrom reszelt héjával és a felfőzöt
A langyos mézet keverjük el a porcukorral, a tojássárgákkal, a fűszerekkel és a szódabikarbónával. Keverjük 40-45 percig, majd adjuk hozzá a lisztet, végül
A lisztet gyúródeszkára halmozzuk, majd a közepére tesszük a cukrot, a mézet, a vajat, a rumot, a szalalkálit, a tojásokat, és az egészet alaposan összegyúrj
Ugrás a lap tetejére >>