A hagymákat vágjuk apróra, a csilit karikázzuk fel. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, adjuk hozzá a hagymákat, a fokhagymát, a csilit és a paradicsompür
Egy edénybe tesszük a szilvát, a citrom levet és héjat, 8 ek. vizet, majd az egészet lefedjük, és 10 percig pároljuk. Ezután pürésítjük, majd kelyhekbe tess
Fogunk egy lábost, beletesszük a vajat, a barnacukrot és a vanillincukrot, majd felmelegítjük, hogy a vaj és a cukor elolvadjon. Hagyjuk kicsit kihűlni, majd hozz
Aprítsuk fel a fügét és keverjük össze az apróra vágott mandulával. Egy másik tálban a vajat keverjük ki a mézzel és 1 dl vízzel. Az almákat vágjuk félb
Egy bögrébe cukros tejet öntünk, majd beletesszük az élesztőt, és megfuttatjuk. Ezt öntsük át egy tálba, és keverjük el a liszttel. Hagyjuk kicsit kelni a t
A mandulát forró vízbe mártjuk, majd leszedjük a héját, és 20 dkg-ot ledarálunk belőle.
A Ramát egy tűzálló tálban megolvasztjuk, hozzáadjuk a mézet, a
A hozzávalókból jól gyúrható tésztát készítünk, ha ragadós, akkor adhatunk hozzá még lisztet. 5 mm vastagra nyújtsuk ki, majd pogácsa szaggatóval szaggas
A hozzávalókat gyúrjük össze, nyújtsuk ki, és szagassuk ki pogácsaszaggatóval. A tetejüket kenjük meg tojásfehérjével, és tegyünk rájuk egy fél mandulá
Ugrás a lap tetejére >>