2 és 4 lap
zselatint külön-külön hideg
vízbe áztatunk. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a felét apróra vágjuk és félretesszük. A
citrom héját lereszeljük, levét kipréseljük. A maradék epret 2 evőkanál por
cukorral, a
citrom héjával és levével együtt turmixoljuk. A 2 lap beáztatott
zselatint lecsöpögtetjük, majd kis lángon kevergetve megolvasztjuk. 2 evőkanál málnaszörpöt belecsorgatunk, és habverővel a pépes
eperbe forgatjuk. A mascarponét a
joghurttal, csipetnyi
sóval, a maradék
cukorral elektromos habverővel 3 percig keverjük. A többi beáztatott
zselatinlapot is lecsöpögtetjük, kis lángon felolvasztjuk, majd a maradék málnaszörppel színezzük. A
tejszínt kemény habbá verjük, a
zselatint beledolgozzuk, majd 2 evőkanálnyi
eperpürével óvatosan a mascarponés masszába keverjük úgy, hogy márványos legyen. Végül a babapiskóta egy részét kelyhekbe tördeljük,
eperpürével megkenjük, és a
tejszínes mascarponéval befedjük. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Egy órára hideg helyre állítjuk, tálaláskor az apróra vágott
eperrel díszítjük
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>