A meggyet kimagozzuk, ledaráljuk, és vászonzsák segítségével lecsepegtetjük. A Rama margarint és a porcukrot habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a toj
A dzsemet annyi vízzel összefőzzük, hogy enyhén folyós legyen, majd 30 dkg dzsemenként 5 cl pálinkát hozzáöntünk.
Az összetört gyümölcshúshoz keverjük a gyümölcslevet és a porcukrot. Az egészet jégkockatartóba folyatjuk, és 3 órára fagyasztóba tesszük. Ezután eloszl
A krémport a tejjel elkészítjük, majd a poharakban elrendezett gyümölcsökre öntjük, és tálalás előtt a hűtőbe tesszük.
A birseket meghámozzuk, elfelezzük, a cukrot pedig két liter vízben feloldjuk, és beletesszük a gyümölcsöket a fűszerekkel együtt. Alacsony fokozaton 3-4 órá
A körtéket meghámozzuk, egészben kimagozzuk, majd egy lábosba tesszük őket. Mellérakjuk a vaníliarudat, majd felöntjük a borral, és kb. 20 percig így párolj
A cukrot felöntjük 5 deci vízzel, majd beletesszük a kardamomot, az ánizst, a fahéjat és a szegfűszeget. Miután felforrt, beletesszük a meghámozott nektarinoka
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk 4 180 ml-es csészét, és a belsejüket szórjuk meg 1-1 teáskanál finomcukorral, az oldalát is. Állítsuk tepsibe.
Ugrás a lap tetejére >>