» A tésztához: » 20 dkg porcukor » 12 dkg zsemlemorzsa » 6 tojás » 6 dkg margarin » fél citrom reszelt héja » A töltelékhez: » 75 dkg nyers meggy » 1 csapott mk. őrölt fahéj » 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg » a forma kikenéséhez 3 dkg vaj és kevés zsemlemorzsa
A tojássárgáját keverjük habosra a cukor felével, a margarinnal és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjéből keverjünk kemény habot a maradék cukorral, és a szemlemorzsával felváltva keverjük bele a cukros tojássárgájába. A meggyet magozzuk ki. Egy tepsit kenjünk ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, és simítsuk bele a masszát. Szórjuk rá a meggyet, a fűszereket, és süssük meg. Ha kihűlt szeleteljük fel.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom