» 120 g wakama tengeri moszat, 2 órára vízbe áztatva, majd leszűrve » 1/4 uborka, félbevágva, kimagozva és szeletelve » 8 db piros retek, vékony szeletekre vágva » 1 kis cukkini, vékonyan szelve » 50 g mooli retek, vékony szeletekre vágva » 50 g borsóhajtás, tetszés szerint » 20 g rózsaszín gyömbér » 200 g vegyes salátalevél-keverék » fekete vagy pirított szezámmag a tálaláshoz » dresszing: » 3 ek. citromlé » 1 ek. finomra vágott, friss menta » 2 ek. finomra vágott, friss koriander » egy csipet szárított chilipehely » 2 ek. világos szójaszósz » 2 ek. kristálycukor » 6 ek. zöldséolaj » 2,5 cm-es frissen reszelt gyömbérgyökér
A dresszing hozzávalóit keverjük össze, és hagyjuk 20 percig összeérni. Szűrjük le, és fedjük le. A saláta alapanyagait, a salátakeverék kivételével tegyük egy tálba, keverjük össze, és öntsük rá a dresszinget. Fedjük le, és hagyjuk 1 órát pácolódni.
A salátaleveleket tegyük a salátához, és keverjük össze. Szórjuk meg szezámmaggal, ízesítsük, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom