Gyökérzöldséges lepény polentakéreggel receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g válogatott vegyes gyökérzöldség
» 6 ek.
olívaolaj» 1 fej apróra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» 100 g apró
hagyma, meghámozva
» 150 g
gesztenyegomba, szeletekre szelve
» 425 g cannellini bab, leszűrve
» 150 ml forralt vörösbor
» 600 ml sötét zöldségleves
» 600 ml
paradicsompüré
»
só és frissen őrölt
bors» a te
tejére:
» 2 egész
tojás» 175 ml natúr
joghurt» 150 g reszelt
cheddar sajt» 100 g instant polenta
» 100 g sima
liszt» 1 tk. sütőpor
Hámozzuk fel, és vágjuk kockára a zöldségeket, majd melegítsük fel az olajat, és pirítsuk 5 percig benne a vörös
hagymát és a
fokhagymát. Adjuk hozzá a zöldségeket, az apró
hagymát, a
gombát, és közepes lángon kevergetve süssük 8 percig. Tegyük bele a babot, a bort, a levest és a
paradicsompasztát. Forraljuk fel, majd öntsük egy mély 23 cm-es tűzálló edénybe, és süssük 20-25 percig.
Keverjük össze a
tojásokat a
joghurttal, adjuk hozzá a
sajt felét, az összes polentát, a
lisztet és a sütőport, és keverjük össze. Vegyük ki az ételt a sütőből, és szórjuk rá a keveréket, és szórjuk meg a maradék
sajtot, és süssük 25 percig.
Elkészítési idő: 1,5 óra.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>