A halat megsózzuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Utána forró olajban megsütjük, majd a citrom levével meglocsoljuk.
A liszthez keverjük a vajat, a tejfölt, a tojássárgáját és a sót, majd az egészet összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, egy ki
A húshoz keverjük az összepréselt fokhagymát, a tojást, a felaprított petrezselymet, sót, borsot. Vizes kézzel gombócokat csinálunk belőle, majd tepsibe tessz
Egy tálban elkeverjük a búza- és rozslisztet a szódabikarbónával, a citrom reszelt héjával, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tojásokkal, citromlével é
Jól megtisztítjuk a pulykát, majd darabolra vágjuk, és sós vízben feltesszük főni. Forrás után hozzáadjuk a fűszereket, felszeletelt zöldségeket. Külön e
A pulykamellet felszeleteljük, majd sóval és borssal bedörzsöljük. A hússzeleteket az olajban kisütjük. Eközben elkészítjük a mártást: a bort és a szilvá
Kuktában készítve:
Az alaplevet, a gerslit, a vörös áfonyát, a hagymát, a zsályát, a mandulát és a fokhagymás- paprikás keveréket tegyük kuktába.
Letap
190°C-ra melegítsük elő a sütőt.
Rendezgessük el a kenyérkockákat két 38x 25 cm-es sütőformában. Pirítsuk 12 percig, vagy amíg kissé megpirulnak. A süt
Ugrás a lap tetejére >>