Az egész
pisztrángokat srégen irdaljuk be, majd ízlés szerint fűszerezzük
sóval és őrölt
borssal. A vágatokba
zsálya- és
bazsalikomleveleket tegyünk, valamint pár szál zöldfűszert is tehetünk bele. Fogjunk egy tepsit, melegítsük elő a sütőt. A tepsit olajozzuk ki és fektessük bele a
pisztrángokat. 200 fokon kb. 25-30 percig süssük meg. Közben a mártást készítsük el. Forró
olívaolajon futtassuk meg a diót, melyet előtte durvára összevágunk és adjuk hozzá a bort valamint a
mustárt és az egészet forraljuk fel. Öntsük hozzá a
tejszínt, a
sót és
borsot majd keverjük bele a hal visszamaradt szaftját. Tálaláskor a köret mellé halmozzuk a mástást és mellétesszük a fél-fél tüllbe kötözött
citromot, majd a
pisztrángot is melléfektetjük. Köretnek ajánlunk párolt zöldséget,
burgonyakrokettet vagy párolt
rizst.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>